Αρχική Ανακοινώσεις ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΕΑΣ

Ο Αντώνης Δράκος εξελέγη Πρόεδρος και για την επόμενη διετία 2014 – 2015

 

Στο πηδάλιο του Στίβου από το 1993

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα( Σάββατο ) το πρωί στην αίθουσα συνεδριών του ΓΣΠ η ετήσια γενική συνέλευση της ΚΟΕΑΣ, η οποία ήταν και εκλογική. Πρόεδρος επανεξελέγη άνευ ανθυποψηφίου ο  κ. Αντώνης Δράκος και στη θέση του Αιρετού Μέλους  ο κ. Κρίτωνας Γεωργιάδης, για την επόμενη διετία(2014-2015). Στη γενική συνέλευση έγιναν οι απολογισμοί του πρόεδρου κ. Αντώνη Δράκου, του ταμία κ. Κωστάκη Μιτσίδη και του προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής κ. Αντώνη Γεωργαλλίδη.

 

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Δράκος στον απολογισμό του για τη χρονιά που λήγει τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση τις επιτυχίες πού είχαν οι αθλητές – τριες και πρόβαλαν την Κύπρο Παγκόσμια και στην Ευρώπη.  Κατ’  αρχή με τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης , τους Μεσογειακούς, τους Αγώνες Νέων Ευρώπης και την Παγκόσμια Γυμνασιάδα.

 

Οι αθλητές και αθλήτριες σημείωσαν σημαντικές νίκες και ύψωσαν την κυπριακή σημαία στον πιο ψηλό σημείο ιστό και ταυτόχρονα ανέβησαν στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του βάθρου, με το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό. Η  Ελένη  Αρτυματά  στα 200μ. και η Νεκταρία Παναγή στο μήκος στους Μεσογειακούς Αγώνες. Η  Σκεύη Ανδρέου στα 100μ. στους Αγώνες Νέων Ευρώπης και στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα.

 

Ο στίβος της Κύπρου είπε χαρακτηριστικά προχωρεί ακάθεκτος και διακρίνεται στα στάδια του κόσμου όπου καλείται να αποδείξει πως στο νησί μας έχουμε αθλητισμό.

 

Και φθάνουμε μοιραία στο ερώτημα . Από εδώ και μπρός τι δέον γενέσθαι;

 

Το μοντέλο είπε ‘’που λειτουργήσαμε μέχρι σήμερα είναι εδώ και ξέρουμε πως αν το συνεχίσουμε και ενισχύσουμε θα φέρει σίγουρα την άνοδο και θα αυξήσει τις επιτυχίες. Πώς όμως χωρίς οικονομικά μέσα, όταν ο προϋπολογισμός μας μειώθηκε από τον ΚΟΑ κατά 15% από τον ήδη μειωμένο του 2013.’’

 

 

 

Καταλήγοντας έκαμε την ακόλουθη έκκληση προς τους υπευθύνους του σχεδιασμού  στον αθλητισμό.

 

«Αν δεν τοποθετηθούν σωστά οι προτεραιότητες  θα καταρρεύσει ότι οικοδομήθηκε μέχρι σήμερα. Είμαστε μείς ‘’ελιές και τερατσιές πάνω στον ρότσο’’ όπως έλεγε ο γίγαντας της ελληνικής ποίησης της Κύπρου Κώστας Μόντης

 

Αντώνης Γεωργαλλίδης

 

Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής κ. Αντώνης Γεωργαλλίδης στην αρχή του απολογισμού του έκαμε ιδιαίτερη αναφορά  στις διακρίσεις που είχαν οι αθλητές – τριες  στους Μεσογειακούς Αγώνες, την Παγκόσμια Γυμνασιάδα  και τους Αγώνες Νέων Ευρώπης.

 

Στους Μεσογειακούς Αγώνες χρυσά μετάλλια κέρδισαν οι Ελένη Αρτυματά στα 200μ. και η Νεκταρία Παμαγή στο μήκος ενώ η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ100 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με νέο παγκύπριο ρεκόρ. Στους Αγώνες Νέων Ευρώπης Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η νεαρή και υποσχόμενη πολλά Παρασκευή Ανδρέου στα 100μ., όπως και στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα. Στην ίδια διοργάνωση διακρίθηκαν με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου η Ναταλία   Χριστοφή στα 100μ, εμπόδια η Καλιόπη Κουντούρη στα 400μ. ενώ η μικτή σκυταλοδρομίας κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

 

Ακολούθως ο κ. Γεωργαλλίδης αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό αθλητισμό μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΥΑΑ καθώς και στον επιμορφωτικό τομέα με το σεμινάριο προπονητικής  που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία  και το παρακολούθησαν 20 νεαροί προπονητές.

 

Τέλος τόνισε ότι δεν θα πρέπει να γίνει περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού  από τον ΚΟΑ γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο  υπογράμμισε ότι καταφέραμε να πετύχουμε  την τελευταία  πενταετία θα καταστραφεί.

Print Friendly, PDF & Email
X