Αρχική Ανακοινώσεις Παγκύπριοι Αγώνες Ανδρών – Γυναικών

Παγκύπριοι Αγώνες Ανδρών – Γυναικών

από KOEAS

Αρχίζουν αύριο Σάββατο 27 Ιουνίου στο ΤΣΙΡΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ οι 97οι Παγκύπριοι Αγώνες Ανδρών και οι 59οι Παγκύπριοι Αγώνες Γυναικών που διοργανώνει ο Γυμναστικός Σύλλογος ΟΛΥΜΠΙΑ Λεμεσού σε συνεργασία με την ΚΟΕΑΣ.

Τα φετινά πρωταθλήματα παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού θα συμμετάσχει το σύνολο των κορυφαίων αθλητών-τριών του αθλήματος με στόχο να φθάσουν στην κατάκτηση της πρώτης νίκης και την επίτευξη σημαντικών επιδόσεων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρώτη ημέρα των αγώνων είναι η μονομαχία μεταξύ των πρωταθλητών του ύψους ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗ.  Ο Κυριάκος Ιωάννου σε πρόσφατους αγώνες που έγιναν στα Χανιά της Κρήτης πέτυχε άλμα στα 2.29μ., επίδοση που του εξασφάλισε τη συμμετοχή στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ της Βραζιλίας.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης τον περασμένο Φεβρουάριο στη πρώτη εμφάνιση του πέτυχε επίδοση 2.32μ. σε Αγώνες Κλειστού Στίβου με την οποία ισοφάρισε το Παγκύπριο Ρεκόρ του Ιωάννου και εξασφάλισε το όριο συμμετοχής για το φετεινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών.  Σημαντική παρουσία στο αγώνισμα είναι και αυτή του ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ο οποίος πρόσφατα πέτυχε ατομική επίδοση με άλμα στα 2.23μ.

Μετά την εξαιρετική παρουσία που είχε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων πετυχαίνοντας ατομική επίδοση, η ΡΑΜΟΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ θα επιδιώξει να εξασφαλίσει το όριο συμμετοχής στα 100μ. τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου όσο και το αντίστοιχο της Ολυμπιάδας της Βραζιλίας.

 

Σε εξαιρετική κατάσταση παρουσιάζεται και ο πρωταθλητής της Δισκοβολίας ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΕΛΛΗΣ ο οποίος με τη σειρά του θα προσπαθήσει να σημειώσει Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Ανδρών και ταυτόχρονα να κυνηγήσει το όριο για την Ολυμπιάδα της Βραζιλίας που είναι τα 66.00μ.  Ο Απόστολος εξασφάλισε την συμμετοχή του για το Παγκόσμιο Ανδρών το περασμένο Μάρτιο στη διάρκεια του Χειμερινού Πρωταθλήματος Ρίψεων με βολή στα 65.04μ.

 

Την δεύτερη ημέρα των αγώνων ξεχωρίζει ιδιαίτερα η παρουσία των πρωταθλητριών ΕΛΕΝΗΣ ΑΡΤΥΜΑΤΑ και ΡΑΜΟΝΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ στα 200μ. οι οποίες μέσα από τον μεταξύ τους έντονο συναγωνισμό θα επιδιώξουν να πετύχουν τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών της Κίνας και το αντίστοιχο της Ολυμπιάδας της Βραζιλίας που είναι καθορισμένο στα 23.20.

Ενδιαφέρον επίσης θα παρουσιάσει και το αγώνισμα του Μήκους Γυναικών όπου η ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ θα επιδιώξει να πετύχει το μεγάλο άλμα και να διεκδικήσει τα όρια για το Παγκόσμιο Γυναικών και την Ολυμπιάδα της Βραζιλίας.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ισχύσει την ημέρα των αγώνων καθώς και οι συμμετοχές των αθλητών – τριών κατά αγώνισμα επισυνάπτονται.

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2015

START LIST 2015

Print Friendly, PDF & Email
X