Αρχική Ανακοινώσεις Πράσινο φως για συμμετοχή και στα 100μ. για τη Ραμόνα

Πράσινο φως για συμμετοχή και στα 100μ. για τη Ραμόνα

από KOEAS

Την επιβεβαίωση της συμμετοχής της Ραμόνας Παπαϊωάννου και στο αγώνισμα των 100Μ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνο, ανακοίνωσε στην ΚΟΕΑΣ πριν από λίγο με επιστολή της η Διεθνής Ομοσπονδία Αθλητισμού IAAF.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η πρωταθλήτρια μας εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο αγωνισμα των 200μ, το περασμένο Σάββατο στο Βέλγιο όπου αγωνίσθηκε και με επίδοση 23.19 πέτυχε το καθορισμένο όριο των 23.20.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα πρόκρισης που καθόρισε η Διεθνής Ομοσπονδία, η ΚΟΕΑΣ υπέβαλε αίτημα για συμμετοχή της Ραμόνας Παπαϊωάννου στα 100μ και της Ελένης Αρτυματά στα 200μ. Το αίτημα έγινε με βάση τις επιδόσεις που σημείωσαν οι δυο αθλήτριες τη φετινή χρονιά και τη θέση κατάταξης τους στην Παγκόσμια λίστα, σε συνάρτηση με τον αριθμό συμμετοχής που καθόρισε η IAAF για κάθε αγώνισμα ξεχωριστά.

Στη διαδικασία που ακολουθεί η Διεθνής Ομοσπονδία, επισημοποιήθηκε σήμερα η συμμετοχή της Ραμόνας και στα 100μ., ενώ αναμένουμε ανάλογη θετική απάντηση για τη συμμετοχή της Αρτυματά στα 200μ.

Για την πλήρη ενημέρωση των φίλων του αθλήματος, πρόσκληση για συμμετοχή στους αγώνες έγινε χθες στην ΚΟΕΑΣ για τον Κώστα Σταθελάκο στη Σφυροβολία και την Λεοντία Καλλένου στο Ύψος. Οι δυο αθλητές μας για διαφορετικούς λόγους είναι εκτός αγωνιστικής δράσης, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε άμεσα το αντίστοιχο τμήμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο εξασφάλισαν και θα συμμετάσχουν ο Απόστολος Παρέλλης στη Δισκοβολία και ο Δημήτρης Χονδροκούκης στο Ύψος.

Print Friendly, PDF & Email
X