Αρχική Ανακοινώσεις Σημαντικές διοργανώσεις στον Αγωνιστικό Προγραμματισμό του 2017

Σημαντικές διοργανώσεις στον Αγωνιστικό Προγραμματισμό του 2017

από KOEAS

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου το μεσημέρι στη Μαδεϊρα της Πορτογαλίας το Ευρωπαϊκό Συνέδριο για καταρτισμό του Αγωνιστικού Προγραμματισμού του 2017.

Το Ευρωπαϊκό καλλενδάρι πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού εκτός από τις Παγκόσμιες και  Ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθορίζονται και τα Εθνικά Πρωταθλήματα των χωρών και άλλες διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Αγωνιστικός προγραμματισμός του 2017 περιλαμβάνει σε Παγκόσμιο επίπεδο το Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που θα γίνει στο Λονδίνο την περίοδο 04 – 13 Αυγούστου. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι το Πρωτάθλημα Κλειστού που θα γίνει στο Βελιγράδι της Σερβίας στις 03 – 05 Μαρτίου και τα Πρωταθλήματα κάτω των 23 ετών και των Εφήβων – Νεανίδων που θα γίνουν τον Ιούλιο.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων που τη φετινή χρονιά δεν διεξάχθηκε λόγω των Ολυμπιακών και Πανευρωπαϊκών Αγώνων, θα γίνει το 2017 στις 24 – 25 Ιουνίου. Οι Εθνικές Ομάδες των Ανδρών – Γυναικών της Κύπρου θ’ αγωνιστούν στην 2η κατηγορία του πρωταθλήματος που θα γίνει στο ΤΕΛ Αβίβ του Ισραήλ.

Οι Εθνικές Ομάδες Εφήβων – Νεανίδων θα συμμετάσχουν στην 5Εθνή Συνάντηση που θα γίνει στην Πόλη Λούτσκ της Ουκρανίας στις 13 Μάιου και θα αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες της Ρουμανίας, του Ισραήλ, της Λευκορωσίας και της διοργανώτριας χώρας. Οι αντίστοιχες των Παίδων – Κορασίδων θα λάβουν μέρος στην καθιερωμένη πλέον συνάντηση ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ που για φέτος θα διεξαχθούν στις 02 – 03 Αυγούστου στην Ελλάδα.

Η κορυφαία διοργάνωση σε Παγκύπριο επίπεδο είναι το Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών και θα διεξαχθεί στη Λεμεσό στις 17 – 18 Ιουνίου και έχει ξεχωριστή σημασία αφού συμπληρώνονται 125 χρόνια από την ίδρυση του Γυμναστικού Συλλόγου ΟΛΥΜΠΙΑ.

Παράλληλα με το καλλενδάρι, γίνονται οι εργασίες του Συνεδρίου της  Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή όλων των μελών της όπου συζητείται το μέλλον και τα επόμενα βήματα του στίβου σε όλα τα επίπεδα. Οι εργασίες ολοκληρώνονται το Σάββατο 14 Οκτωβρίου με το GALA της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και την απονομή επάθλων στους Κορυφαίους αθλητές της Ηπείρου. Την ΚΟΕΑΣ εκπροσωπούν ο Γενικός Γραμματέας κ. Περικλής Μάρκαρης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Αντώνης Γεωργαλλίδης.

Print Friendly, PDF & Email
X