Αρχική Ανακοινώσεις 120 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία και στη νεολαία ο ΣΕΓΑΣ

120 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία και στη νεολαία ο ΣΕΓΑΣ

από KOEAS

Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασε το βράδυ της Παρασκευής 1η Δεκεμβρίου ο ΣΕΓΑΣ τα εκατόν είκοσι χρόνια χαράς και ουσίας, δημιουργίας και αποτελεσματικότητας.

Η αρχαιότερη Ομοσπονδία της Ελλάδας ιδρύθηκε το 1897 από 28 αθλητικά σωματεία από ολόκληρη την Ελλάδα, που τότε είχε τα σύνορά της στη Θεσσαλία. Ανάμεσά τους ο Γυμναστικός Σύλλογος ΟΛΥΜΠΙΑ Λεμεσού και ο γυμναστικός Σύλλογος ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ Λευκωσίας, γιατί η Κύπρος πάντοτε ανήκε στον Ελληνισμό.

Σε μια λιτή τελετή που έγινε στην αίθουσα ‘’Παρνασσός’’, στο χώρο όπου πριν 120 χρόνια έγινε η ιδρυτική συνεδρίαση, έδωσαν το παρόν τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, Ολυμπιονίκες, παλιοί πρωταθλητές του σήμερα, αλλά και εκπρόσωποι της κοινωνίας και της πολιτείας.

Ανάμεσα στις βραβεύσεις της βραδιάς ήταν η απονομή ειδικού επάθλου στην ΚΟΕΑΣ, αφού μέχρι το 1983 η Τοπική Επιτροπή ΣΕΓΑΣ Κύπρου(Τ.Ε.Σ.Κ.) αποτελούσε Μέλος του ΣΕΓΑΣ, για την πολύχρονη στενή συνεργασία αλλά και τη συμβολή του Κυπριακού Στίβου στη στελέχωση των Εθνικών Ομάδων επί σειρά ετών μέχρι την ανεξαρτοποίησή του.

Το ειδικό έπαθλο παρέλαβε ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Αντώνης Δράκος ο οποίος έδωσε το παρόν του στην εκδήλωση. Την απονομή έκανε ο Έφορος του ΣΕΓΑΣ Σπύρος Καλοζούμης και ο 6ος Ολυμπιονίκης του 1972 στα 400μ. εμπόδια Σταύρος Τζιωρτζής.

μοναδική στιγμή ήταν η απονομή διπλώματος στους εκπροσώπους των 11 ιδρυτικών σωματείων του ΣΕΓΑΣ που συνεχίζουν και έχουν μέχρι σήμερα δραστηριότητα. ανάμεσα τους ο ΓΣΟ και ο ΓΣΠ. Η απονομή έγινε από το Γενικό Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλη Σεβαστή. Εκ μέρους του ΓΣΟ παρέλαβε το Μέλος του Δ.Σ. κ. Κλέωνας Αλεξάνδρου και του ΓΣΠ ο Γεν. Διευθυντής κ. Φοίβος Κωνσταντινίδης.

Print Friendly, PDF & Email
X