Αρχική Ανακοινώσεις Αποκλείστηκαν Στυλιανού και Ευαγγελίδου

Αποκλείστηκαν Στυλιανού και Ευαγγελίδου

από KOEAS

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

(απεσταλμένος ΕΑΚ)

Οι αθλητές μας που έλαβαν μέρος στα πρωινά αγωνίσματα της Παρασκευής (10/8/18), στο 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στις εμφανίσεις τους, αφού αποκλείστηκαν στα προκριματικά (σχεδόν ταυτόχρονα). Ο Νίκανδρος Στυλιανού, παρά το ότι έδειξε πως είχε στις δυνατότητές του τα 5,51μ. στο άλμα επί κοντώ, εντούτοις έμεινε στα 5,36μ., καταλαμβάνοντας την 22η θέση από 36 αθλητές. Κρίμα για τη Ναταλία Ευαγγελίδου, η οποία, ενώ πήγαινε πολύ καλά στα 1.500μ., πάτησε μπροστινή αθλήτρια, έχασε βηματισμό, ρυθμό και χρόνο και εν τέλει τερμάτισε τελευταία (24η) σε 4:25.91, χρόνος βέβαια μη αντιπροσωπευτικός για τις ικανότητές της.

Στο άλμα επί κοντώ, ο Νίκανδρος Στυλιανού, είχε δύο επιτυχημένα άλματα στα 5,16μ. και τα 5,36μ. και σταμάτησε στα 5,51μ. Ο πρωταθλητής μας ξεκίνησε τις προσπάθειές του από τα 5,16μ. Στο πρώτο του άλμα πέρασε αρκετά πάνω από τον πήχη, όμως στην προσγείωσή του τον πήρε μαζί του στο στρώμα. Το δεύτερο του άλμα ήταν πολύ πιο καθαρό και επιτυχημένο. Με εξαιρετικό ανέβασμα, ο Στυλιανού πέρασε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τα 5,36μ. στην πρώτη του προσπάθεια, ύψος το οποίο πέρασαν και οι 15 αθλητές που επιχείρησαν. Οι μόνοι που δεν μπήκαν ακόμα στον αγώνα του β΄ γκρουπ ήταν οι Λαβιλενί, Χέλτσντεπε και Γιάκομπσον, με τους δύο τελευταίους τελικώς να αποκλείονται!

Στα 5,51μ. ο πρωταθλητής μας φοβήθηκε το πρώτο άλμα και δεν έβαλε καν το κοντάρι στη βαλβίδα για να ανέβει. Στο δεύτερο το έριξε με τα πόδια στο ανέβασμά του, αν και έδειξε πως το έχει. Η τεχνική έδειξε να είναι το πρόβλημα του Νίκανδρου Στυλιανού και στο τρίτο άλμα στα 5,51μ., αφού ανέβηκε καλά, πέρασε σχεδόν 10 πόντους πάνω από τον πήχη, όμως και πάλι τον έριξε με το σώμα. Έτσι, αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με 5,36μ., με το σημαντικό ότι επιτέλους κατέγραψε έγκυρο άλμα στην τρίτη παρουσία του σε Ευρωπαϊκό.

«Με τη βοήθεια του Σάββα Πανάβογλου κατάφερα να ξεπεράσω την ψύξη που είχα και σήμερα ένιωθα πολύ καλά. Πίστευα ότι μπορούσα να περάσω τα 5,51μ. και αν είχα την ευκαιρία για ένα άλμα ακόμα, ένιωθα έτοιμος και για παγκύπριο ρεκόρ. Όμως, δυστυχώς δεν έκανα αυτό μπορούσα τη σωστή στιγμή και έτσι μένω με την πίκρα πως ενώ ήμουν καλά δεν έκανα αυτό που έπρεπε στον αγώνα. Έπρεπε να περάσω τα 5,51μ. Ένιωσα ότι πέρασα πολύ ψηλά από πάνω, όμως και πάλι έριξα τον πήχη με το σώμα. Είμαι χαρούμενος που μετείχα σε ένα ακόμα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και βλέπω μπροστά», μας είπε ανάμεσα σε άλλα, ο Νίκανδρος Στυλιανού, με την ολοκλήρωση του άλματος επί κοντώ, που βρήκε τον Κωνσταντίνο Φιλιππίδη να περνά στον τελικό, όχι όμως τους δύο πρώτους του Άμστερνταμ Σομπρέρα και Κούντλικα.

Άτυχη η Ευαγγελίδου

Στα 1.500μ., σε μια κούρσα που έδειξε να πηγαίνει αρκετάκαλά, η Ναταλία Ευαγγελίδου φάνηκε άτυχη, αφού στα 900μ. κι ενώ βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα, έγιναν κάποια σπρωξίματα, με αποτέλεσμα να πατήσει αθλήτρια που προπορευόταν, να χάσει τον βηματισμό της και να μην μπορέσει να βρει γρήγορα ρυθμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω και να τερματίσει σε πιο χαλαρούς ρυθμούς σε 4:25.91, που την κατέταξαν στην τελευταία θέση. Κρίμα, γιατί έδειξε πως μπορούσε τουλάχιστον να πετύχει ατομικό ρεκόρ.

«Δυστυχώς έχασα μία τεράστια ευκαιρία για να βελτιώσω τον χρόνο μου. Ήμουν πολύ καλά και φάνηκε από την πορεία μου στην κούρσα. Η κούρσα είχε πολύ καλό ρυθμό και ήμουνα δίπλα από τις πρώτες, όμως ήρθε εκείνη η άτυχη στιγμή, έχασα τον βηματισμό μου και έπεσα προς τα μπροστά. Με το που σταθεροποιήθηκα οι άλλες είχαν φύγει 15 μέτρα μπροστά μου και πλέον η κούρσα είχε τελειώσει εκεί. Είμαι αρκετά στενοχωρημένη γιατί έχασα άλλη μία ευκαιρία για ρεκόρ. Έστω και αν δεν προκρινόμουνα έδειξα ότι μπορούσα σήμερα για κάτι πολύ καλό», ήταν κάποια από τα λόγια της καταστεναχωρημένης Ναταλίας Ευαγγελίδου, η οποία ήταν και η μοναδική μας αθλήτρια σε αυτό το Ευρωπαϊκό που έλαβε μέρος σε δύο αγωνίσματα.

 

* Απότομη μεταβολή καιρού σημειώθηκε στο Βερολίνο από το βράδυ της Πέμπτης (9/8/18). Με το τέλος της αγωνιστικής ημέρας, στις 21:40 περίπου, άρχισε καταιγίδα, με έντονη βροχή και δυνατό αέρα, που κράτησε για αρκετές ώρες. Το πρωινό της Παρασκευής (10/8/18) αντιληφθήκαμε πόσο απότομα έπεσε η θερμοκρασία, αφού από τους 36 βαθμούς των προηγούμενων ημερών, μετά βίας έφτανε πια τους 25. Τσουχτερό και διαπεραστικό κρύο, με έντονους δυτικούς ανέμους και απόλυτη κάλυψη του ουρανού από σύννεφα. Ο περισσότερος κόσμος στο γήπεδο από τις μπύρες το έριξε στο τσάι και το νεσκαφέ… Πάντως, όπως μας είπαν οι αθλητές, μέσα στο γήπεδο τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα, αφού δεν φυσούσε όπως έξω και γενικά οι συνθήκες δεν επηρέασαν τις προσπάθειές τους.

Print Friendly, PDF & Email
X