Αρχική Ανακοινώσεις Βραβεύτηκαν οι μαθητές αθλητές

Πραγματοποιήθηκε προχθές Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο  η τελετή βράβευσης  του μαθητικού αθλητισμού,  στην κατάμεστη αίθουσα ‘’ Ευ Αγωνίζεσθαι ’’.  Αίθουσα που αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τα αθλούμενα νιάτα που αποτελούν το λαμπρό μέλλον του στίβου, οποίος το 2013 σημείωσε  σημαντικές επιτυχίες τόσο στον Ευρωπαϊκό όσο και τον Παγκόσμιο χώρο εκπροσωπώντας κατά τον καλύτερο τρόπο την μικρή μας πατρίδα.

Στην εκδήλωση που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια,   παρευρέθηκαν οι επίσημες  και οι  αθλητικές αρχές του τόπου,  που θέλησαν να τιμήσουν  τα νεαρά βλαστάρια του στίβου, να τους σφίξουν το χέρι, να τους συγχαρούν και να τους ευχηθούν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.  Ιδιαίτερη εντύπωση και συγκίνηση στους παρευρισκομένους προκάλεσε η παρουσία των αθλητών – τριών που διακρίθηκαν  σε παγκύπριους μαθητικούς αγώνες  και παγκύπριους αγώνες εφήβων το 1963. Πριν από 50 χρόνια  κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες.

 Ήταν  η εκδήλωση,  ένα συναπάντημα του τότε και του σήμερα του κυπριακού στίβου,  που διαχρονικά τίμησε και τιμά την Κύπρο στο εξωτερικό αποδεικνύοντας ότι είναι ο καλύτερος πρεσβευτής. Αυτό το απέδειξε στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στη Μερσίνα της Τουρκίας, όπου δύο φορές ακούστηκε ο εθνικός  μας ύμνος και η κυπριακή σημαία υψώθηκε στο πιο ψηλό ιστό. Και αυτό έχει τεράστια σημασία.

Η εκδήλωση άρχισε με την προβολή ταινίας με τις επιτυχίες του στίβου το 2013 που ετοίμασε η Αθλητική Υπηρεσία του Ρ.Ι.Κ. Τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, τους Μεσογειακούς Αγώνες, τους Αγώνες Νέων Ευρώπης και τέλος την Παγκόσμια Γυμνασιάδα. 

Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Αντώνης Δράκος εξήρε τις επιτυχίες των αθλητών – τριών στίβου που σημειώθηκαν μέσα στο 2013 κάνοντας  ιδιαίτερη μνεία  στους Μεσογειακούς Αγώνες  και την Παγκόσμια Γυμνασιάδα. Ταυτόχρονα εξέφρασε παράπονο γιατί τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας δεν τα πρόβαλαν όσο έπρεπε. Ο κ. Δράκος τόνισε ότι ο στίβος έχει ανέβει πολύ ψηλά και οι επιτυχίες που σημειώθηκαν στη διάρκεια του 2013

 

 

είναι αρκετά μεγάλες. Τέλος ευχήθηκε στους νεαρούς αθλητές – αθλήτριες περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ακολούθως  η κα Κάλλη Χ’’Ιωσήφ Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής  διάβασε το χαιρετισμό του υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Κενεβέζου που δεν μπόρεσε να παραστεί γιατί απουσίαζε στο εξωτερικό. Στην αρχή του χαιρετισμού,  τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δηλώνει παρόν στην εκδήλωση και ότι στέκεται δίπλα στους μαθητές – τριες που διακρίθηκαν  αφού στόχος  στην ανάπτυξη του αθλητισμού  αποτελεί το βασικό κορμό του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Εξαίροντας  τις επιτυχίες που σημείωσαν οι μαθητές αθλητές στη Παγκόσμια Γυμνασιάδα υπογράμμισε.’’ Φωτεινό παράδειγμα η πρόσφατη παγκόσμια μαθητική Γυμνασιάδα στην οποία 11 μαθητές-αθλητές μας δημιούργησαν το αθλητικό θαύμα στη Βραζιλία. Δύο χρυσά μετάλλια , δύο αργυρά, και ένα χάλκινο μετάλλιο έφεραν στην Κύπρο στη ζηλευτή τρίτη θέση του παγκοσμίου μαθητικού πίνακα μεταλλίων κάτω από τη Ρωσία και τη Βραζιλία.’’

Στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις των μαθητών αθλητών – τριών  που διακρίθηκαν στους Παγκυπρίους  μαθητικούς  αγώνες το 1963 και σε  αυτούς που συμμετείχαν για πρώτη φορά στους 2ους Πανελληνίους Αγώνες το 1949.

Η τελετή έληξε με τις απονομές βραβείων και χρηματικών ποσών στους μαθητές – τριες που διακρίθηκαν στις παγκύπριες, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τουρκοκύπριοι παράγοντες του αθλητισμού.

Print Friendly, PDF & Email
X