Αρχική Ανακοινώσεις Διήμερο Στιβικής Πανδαισίας

Διήμερο στιβικής  πανδαισίας το  Σάββατο 7 Ιουνίου και την  Κυριακή 8 Ιουνίου στο Εθνικό Στάδιο Στίβου στο ΓΣΠ. Διεξάγονται οι 96οι Παγκύπριοι Αγώνες Ανδρών και οι 58οι Παγκύπριοι Αγώνες Γυναικών. Η αφρόκρεμα του στίβου έχει δώσει το μεγάλο ραντεβού για τον αγώνα τον καλό και τον ωραίο με στόχο τη νίκη , το μετάλλιο, την επίδοση και τη διάκριση. Σε αυτή τους την προσπάθεια καλούν τους φιλάθλους να τους συμπαρασταθούν. Είναι ευκαιρία να τους χαρούν και να τους χειροκροτήσουν.

 

Στους αγώνες έχουν προσκληθεί από την ΚΟΕΑΣ οι πολιτειακές και αθλητικές αρχές του τόπου, που αναμένεται να  δώσουν έντονο το παρόν τους για ν΄ απολαύσουν τους αγώνες αφού οι αθλητές/τριες  τους υπόσχονται συγκλονιστικές αναμετρήσεις, ρεκόρ και  καλές επιδόσεις . Οι έξι Γυμναστικοί Σύλλογοι κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να παρουσιαστούν με όλα τα βασικά στελέχη τους.

 

Την πρώτη θέση θα διεκδικήσουν ο ΓΣΠ και ο ΓΣΟ αφού διαθέτουν πολύ καλούς αθλητές/τριες που θα παλέψουν για τη νίκη και τη συγκομιδή βαθμών.

 

Το  αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου αρχίζει στις 6.45μ..μ. και ολοκληρώνεται στις 9.15μ.μ.

Από τ΄ αγωνίσματα της πρώτης ημέρας ξεχωρίζουν

 

-Το ύψος ανδρών με την επανεμφάνιση του παγκοσμιονίκη Κυριάκου Ιωάννου μετά από σχεδόν δύο χρόνια λόγω τραυματισμών και εγχειρήσεων. Τώρα ο αθλητής του ΓΣΟ είναι απόλυτα καλά και   αποφασισμένος να ανεβάσει ψηλά τον πήχη.

 

-Το επί κοντώ με την παρουσία του Νίκανδρου Στυλιανού συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον .Ο αθλητής του Πραξάνδρου θα προσπαθήσει για νέο παγκύπριο ρεκόρ μετά το 5.52μ. που πέτυχε πρόσφατα στην Αθήνα.

 

-Επανεμφάνιση θα κάμει μετά από δύο χρόνια και η Δήμητρα Αραχωβίτη στα 100μ. εμπόδια. Η αθλήτρια του ΓΣΟ θα προσπαθήσει για τη νίκη αφού είναι σε καλή κατάσταση.

 

-Τα 100μ. γυναικών λόγω της απουσίας της Ελένης Αρτυματά θα είναι υπόθεση της Ραμόνας Παπαιωάνου. Την αθλήτρια του ΓΣΚ θα ΄΄κοντράρει΄΄ η νεαρή Σκεύη Αντρέου του ΓΣΕ, που πριν από μερικές μέρες εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα Νέων  που θα διεξαχθεί στην Κίνα τον ερχόμενο Αύγουστο και η Ολίβια Φωτοπούλου του ΓΣΠ.

 

 

 

 

-Τα 1500μ. ανδρών ο Αμίν Χατίρι του ΓΣΖ που δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση θα προσπαθήσει για μια ακόμα καλή εμφάνιση μετά το 3.39.78 που πέτυχε πρόσφατα στο Βέλγιο που υπολείπεται μόνο 2 εκατοστά  του Σπύρου Σπύρου (3.39.76) που είναι  και το παγκύπριο ρεκόρ.

 

Στο ίδιο αγώνισμα η Ναταλία Ευαγγελίδου του ΓΣΠ θα επιδιώξει να βελτιώσει την πρόσφατη επίδοση που πέτυχε στην Καλαμάτα με 4.16.43.

 

Ο Απόστολος Παρέλης του ΓΣΠ ευελπιστεί ότι θα βρει τις κατάλληλες  συνθήκες για να σημειώσει νέο παγκύπριο ρεκόρ συνεχίζοντας τις εκπληκτικές εμφανίσεις του. Κάτι ανάλογο αναμένεται και από την Ανδρονικη Λαδά του ΓΣΟ στο ίδιο αγώνισμα.

 

Την πρώτη του φετινή εμφάνιση θα πραγματοποιήσει ο Μίλαν Τραίκοβιτς του ΓΣΟ στα 110μ. εμπόδια. Ο κάτοχος του παγκυπρίου ρεκόρ μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκε στις αρχές της χρονιάς επιστρέφει με στόχο να επανέλθει σε ψηλά επίπεδα.

Print Friendly, PDF & Email
X