Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαικό Συνέδριο και Καλενδάρι

Ευρωπαικό Συνέδριο και Καλενδάρι

από KOEAS

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στη Λοζάνη της Ελβετίας το Ευρωπαϊκό Συνέδριο και Καλενδάρι που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία από τις 16 – 17 του μήνα.

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο ασχολήθηκε με τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του Προέδρου για τους πρώτους έξι μήνες της Προεδρίας του και ενέκρινε τροποποιήσεις στο Καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Στο Συνέδριο έδωσαν το παρόν τους ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας   Μπάχ, Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής Πάτρικ Χίκι. Στην προσφώνησή του Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρνι Σβέιν, επισήμανε ότι είναι ιστορική στιγμή για το άθλημα του Στίβου η παρουσία των τριών κορυφαίων παραγόντων, οι οποίοι έδωσαν με τις ομιλίες του τις θέσεις τους για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο άθλημα τα επόμενα χρόνια με τη συμπαράσταση πάντοτε των μεγάλων αθλητικών οργανισμών του αθλητισμού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Καλενδάρι όπου καταρτίσθηκε ο αγωνιστικός προγραμματισμός για το 2016 σε Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο. Σε Παγκόσμιο επίπεδο ξεχωρίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Βραζιλίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και το Παγκόσμιο Εφήβων – Νεανίδων.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι το Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που θα γίνει τον Ιούλιο στο Άμστερνταμ και κάτω των 18 ετών που διοργανώνεται για πρώτη φορά.

Λόγω της διεξαγωγής της Ολυμπιάδας και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών, δε θα πραγματοποιηθεί το Πρωτάθλημα Ομάδων. Με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, θα διεξαχθεί στις 11 Ιουνίου συνάντηση Ανδρών – Γυναικών με τη συμμετοχή των Μικρών Κρατών Ευρώπης με περιορισμένο αριθμό αγωνισμάτων. Για ενίσχυση της διοργάνωσης αποφασίσθηκε η συμμετοχή και άλλων χωρών της Ευρώπης έτσι που ο αριθμός να αυξηθεί από 10 σε 18.

Σε Διεθνές επίπεδο θα διοργανωθεί από την ΚΟΕΑΣ τον προσεχή Μάιο η Τετραεθνής συνάντηση Εφήβων – Νεανίδων με τη συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων του Ισραήλ, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας. Ξεχωρίζει επίσης η Αθλητική Συνάντηση Παίδων και Κορασίδων μεταξύ των Εθνικών Ομάδων της Κύπρου και της Ελλάδας που είναι προγραμματισμένη να γίνει στα τέλη Ιουλίου.

Το κορυφαίο Πρωτάθλημα σε Παγκύπριο επίπεδο αυτό των Ανδρών – Γυναικών θα διεξαχθεί στα τέλη Μαϊου.

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου έγινε το φόρουμ των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών όπου συζητήθηκε το μέλλον του αθλήματος όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα και την ενίσχυση των εθνικών ομοσπονδιών σε όλες τις κατευθύνσεις. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Μικρών Κρατών Ευρώπης στη διάρκεια του οποίου διενεργήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του Προεδρείου για την επόμενη διετία. Στη θέση του Αντιπροέδρου επανεξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕΑΣ κ. Περικλής Μάρκαρης.

Την ΚΟΕΑΣ στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας εκπροσώπησαν ο Γενικός της Γραμματέας κ. Περικλής Μάρκαρης και ο Διευθυντής Αντώνης Γεωργαλλίδης.

 

Print Friendly, PDF & Email
X