Αρχική Ανακοινώσεις Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών

Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών

από KOEAS

Μετά τη Στάρα  Ζαγόρα της Βουλγαρίας  και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας  ΟΜAΔΩΝ Ευρώπης επιστροφή στα δικά μας με την σπουδαιότερη εσωτερική   διοργάνωση,  τους  97ους Παγκύπριους  Αγώνες Ανδρών και τους  59ους  Παγκύπριους Αγώνες Γυναικών που θα διεξαχθούν στο Τσίρειο Στάδιο Λεμεσού το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου.

Οι αγώνες προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους φίλους του κλασσικού αθλητισμού, που αναμένεται να παρευρεθούν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών- αθλητριών για την κατάκτηση της νίκης.  Ο συναγωνισμός μεταξύ των έξι Γυμναστικών Συλλόγων – Μελών της ΚΟΕΑΣ αναμένεται να είναι έντονο για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην τελική κατάταξη.  Κυρίως το ενδιαφέρον εστιάζετε στους Γ.Σ.Ο. & Γ.Σ.Π.  που αναμένεται να διεκδικήσουν την πρώτη θέση και στις δύο (2) κατηγορίες.

Μεταξύ των αγωνισμάτων που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι τα 800μ. Ανδρών όπου αναμένεται να γίνει σκληρή μάχη για την νίκη ανάμεσα στους ΑΜΙΝ ΧΑΤΙΡΙ του ΓΣΖ, ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του ΓΣΠ & ΘΕΦΑΝΗ ΜΙΧΑΗΛΑ του ΓΣΕ ενώ έντονη παρουσία θα έχουμε και με τους ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΣΙΑΡΑ του ΓΣΠ και ΛΕΥΤΕΡΗ ΗΛΙΑ του ΓΣΟ.

Ο Αμίν Χατίρι που δεν μπόρεσε να ταξιδεύσει στη Βουλγαρία λόγω τραυματισμού έχει δηλωθεί από το Σύλλογο του να συμμετάσχει στους αγώνες και σύμφωνα με τις ατομικές του επιδόσεις θα έχει τον πρώτο λόγο.  Πολύ κοντά σε αυτόν είναι ο Χρίστος Δημητρίου ο οποίος τη φετινή χρονιά πέτυχε νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Ανδρών και κάτω των 23 ετών σε Κλειστό Στίβο καθώς επίσης ο Θεοφάνης Μιχαηλάς που σημείωσε με τη σειρά του Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Ανδρών  Κλειστού Στίβου στο αγώνισμα.

Ο Λευτέρης Ηλία τη φετινή περίοδο πέτυχε ατομική επίδοση στο αγώνισμα και ήταν νικητής στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Λυκείων με 1.51.77 και υπολείπετε για ελάχιστα εκατοστά του ορίου για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων.

Πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται και από τον Ανδρέα Μισιάρα ο οποίος σε ημερίδα που έγινε αρχές Ιουνίου στη Λεμεσό έδειξε σημαντική βελτίωση πετυχαίνοντας ατομική επίδοση στα 400μ.

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΑ ΥΨΗ

΄Ένα από τα αγωνίσματα που θα προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους φίλους του στίβου είναι το αγώνισμα του ύψους Ανδρών.  Είναι σπάνιες οι φορές που οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα σε στάδιο της Κύπρου αθλητές Παγκοσμίου επιπέδου όπως είναι ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ του ΓΣΟ και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ του ΓΣΠ.

Τη φετινή χρονιά ο Παγκοσμιονίκης πρωταθλητής Κυριάκος Ιωάννου κατάφερε να εξασφαλίσει το όριο συμμετοχής τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Αυγούστου στη Κίνα όσο και αυτό για την Ολυμπιάδα της Βραζιλίας το 2016 ξεπερνώντας σε Διεθνή Αγώνα στα Χανιά της Κρήτης τα 2.29μ.  Στο Κλειστό Στίβο όπως είναι γνωστό συμμετείχε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον περασμένο Μάρτιο, όμως λόγω τραυματισμού δεν του επέτρεψε να έχει και την ανάλογη διάκριση.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης με την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση και στην πρώτη παρουσία του με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας της Κύπρου αναδείχθηκε τον Φεβρουάριο νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου με επίδοση 2.32μ. που του εξασφάλισε ταυτόχρονα και τη συμμετοχή του το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας.  Λόγω τραυματισμού δεν είχε την ανάλογη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού στο οποίο συμμετείχε.

Την πρώτη τριάδα του ύψους θα συμπληρώσει ο Βασίλης Κωνσταντίνου του ΓΣΚ που τη φετινή χρονιά πέτυχε ατομική επίδοση 2.23μ.

Print Friendly, PDF & Email
X