Αρχική Ανακοινώσεις ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΜΙΣΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 2014

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

96ου ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ

58ου ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΔΡΟΜΟΣ ΜΙΣΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ/ΛΑΡΝΑΚΑ/26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 

Η ΚΟΕΑΣ προκηρύσσει το 96ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών και το 58ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Γυναικών που θα διεξαχθούν στο Εθνικό Στάδιο στη Λευκωσία  στις 31 Μαΐου – 01 Ιουνίου 2014  με διοργανωτή το Γ.Σ. Παγκύπρια Λευκωσίας .

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Στους αγώνες δικαιούνται να συμμετάσχουν όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα της Ομοσπονδίας.  Κάθε Γυμναστικός Σύλλογος δικαιούται να λάβει μέρος με απεριόριστο αριθμό αθλητών.

 Με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕΑΣ περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα  των Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών, ο ΜΙΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ τόσο στην κατηγορία Γυναικών όσο και στην κατηγορία Ανδρών, το οποίο υπολογίζεται και στην τελική βαθμολογία των αντίστοιχων Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων.  O ΜΙΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ θα διεξαχθεί στη Λάρνακα  στις 26 Ιανουαρίου 2014  και την ευθύνη διοργάνωσης θα έχει ο ΓΣΖ σε συνεργασία με το Σωματείο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.  Το αγώνισμα είναι ανοικτό για συμμετοχή και σε ανεξάρτητους αθλητές-τριες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα της ΚΟΕΑΣ.

 Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις που θα ισχύουν, οι αθλητές-τριες έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρία αγωνίσματα που θα επιλέξουν οι ίδιοι ως ακολούθως:

  •  Αθλητής-τρια που συμμετέχει στον Παγκύπριο Μαραθώνιο, στα 10000μ. και στο Μισό Μαραθώνιο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο αγώνισμα στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.
  • Αθλητής-τρια που συμμετέχει στον Παγκύπριο Μαραθώνιο και στα 10000μ. έχει δικαίωμα συμμετοχής και σε ένα αγώνισμα στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών. 
  • Αθλητής-τρια που συμμετέχει στον Παγκύπριο Μαραθώνιο και στο Μισό Μαραθώνιο έχει δικαίωμα συμμετοχής και σε ένα αγώνισμα στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.
  • Αθλητής-τρια που συμμετέχει στο Μισό Μαραθώνιο και στα 10000μ. έχει δικαίωμα συμμετοχής και σε ένα αγώνισμα στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.
  • Αθλητής-τρια που συμμετέχει σε ένα αγώνισμα εκ των Μαραθωνίου Δρόμου, Μισού Μαραθωνίου και 10000μ., έχει δικαίωμα συμμετοχής και σε δύο αγωνίσματα στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.

Σε καμία περίπτωση αθλητής – τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής σε περισσότερα από τρία αγωνίσματα.  Επιτρέπεται μόνο η περίπτωση χρησιμοποίησης του σε ομαδικό αγώνισμα (4 Χ 100μ. ή 4 Χ 400μ.).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν στην ΚΟΕΑΣ το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΕΩΣ

 Η παρουσίαση των αθλητών στην αίθουσα κλήσεως θα πρέπει να γίνει 60’ πριν από την έναρξη του αγωνίσματος, για τις δηλώσεις συμμετοχής.

 ΑΡΙΘΜΟΙ – ΣΤΟΛΕΣ

 Οι αθλητές θα πρέπει απαραίτητα να αγωνισθούν με τη στολή του Συλλόγου τους καθώς και με τους αριθμούς που έχουν καθορισθεί από την ΚΟΕΑΣ.

 Οι αριθμοί που θα ισχύουν για κάθε Γυμναστικό Σύλλογο είναι:

 Γ.Σ.Π.                                     1 – 150                         Γ.Σ.Ζ.                          601 – 700

Γ.Σ.Ο.                                 201 – 350                         Γ.Σ.Κ.                         701 – 800

Γ.Σ.Ε.                                  401 – 550                         Γ.Σ.ΠΡ.                       801 – 900

 Παρακαλούνται οι Γυμναστικοί Σύλλογοι να είναι αυστηροί στην εφαρμογή των πιο πάνω.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΑΤΡΟΥ – ΔΕΛΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ Κ.Ο.Α.

 Η παρουσία Ιατρού κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγωνίσματος  είναι υποχρεωτική.

 Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ημερ. 08.05.1996 όλοι οι αθλητές-τριες που θα συμμετάσχουν στους αγώνες, πρέπει απαραίτητα να είναι εφοδιασμένοι με το Δελτίο Υγείας του ΚΟΑ, το οποίο θα προσκομίζει ο ίδιος ο αθλητής στη Γραμματεία των Αγώνων.

 Αθλητής-τρια που δε θα προσκομίσει Δελτίο Υγείας στη Γραμματεία, θ’ αποκλείεται του Αγωνίσματος.  Προτρέπονται οι Γυμναστικοί Σύλλογοι να διεκπεραιώσουν έγκαιρα την έκδοση των Δελτίων Υγείας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Στους αγώνες θα ισχύσει η βαθμολογία 6-5-4-3-2-1 για τους έξι (6) πρώτους νικητές του αγωνίσματος.

Η βαθμολογία του αγωνίσματος  θα προστεθεί στα  Παγκύπρια  Πρωταθλήματα  Ανδρών  και  Γυναικών.                                                                                                          

 

 

 

                                                                         

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
X