Το μοντέλο διακυβέρνησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου των τελευταίων δύο ετών, ψήφισε ομόφωνα να ακολουθήσει, το κογκρέσο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Η συνέλευση που έγινε στο Βίλνιους της Λιθουανίας, η ΕΑΑ, ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την IAAF. Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία συμφωνώντας 100% με την IAAF σε όλες τις βασικές αρχές διακυβέρνησης αποφάσισε ομόφωνα να πορευτεί μαζί της.

Αυτά που ψηφίστηκαν στο Βίλνιους είναι:
– γενική ευθυγράμμιση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας με την παγκόσμια σε όλους τους τομείς. Σε θέματα ντόπινγκ, ισότητα φύλων, περιορισμός θητειών στο συμβούλιο, συμμετοχή αθλητών κτλ. Η πρόταση πέρασε με το 100% των ψήφων (50 – 0).
– αποσύρθηκε η πρόταση για ισότητα στο συμβούλιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (ίσος αριθμός ανδρών και γυναικών μελών) για να γίνει περισσότερη διαβούλευση και να επανέλθει στο μέλλον.
– αφαιρέθηκε ο τίτλος του επίτιμου μέλους του συμβουλίου, από τον Βαλεντίν Μπαλαχνίτσεφ. Το Ρώσο παράγοντα που ήταν ο πρόεδρος της Ρωσικής ομοσπονδίας στίβου και ταμίας της IAAF και λόγω της εμπλοκής σε σκάνδαλα με ντόπινγκ και μαύρο χρήμα, έχει δια βίου αποκλεισμό από το το στίβο.
– η σύνοδος του 2019 θα διεξαχθεί στην Πράγα, με την τσέχικη πρωτεύουσα να συγκεντρώνει 29 ψήφους, έναντι 20 της Τιφλίδας και μόλις μιας του Φουντσάλ (Πορτογαλία)

Print Friendly, PDF & Email
Kοινοποιήστε:

Comments are closed.