Αρχική Ανακοινώσεις Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας

από KOEAS

Το μοντέλο διακυβέρνησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου των τελευταίων δύο ετών, ψήφισε ομόφωνα να ακολουθήσει, το κογκρέσο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Η συνέλευση που έγινε στο Βίλνιους της Λιθουανίας, η ΕΑΑ, ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την IAAF. Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία συμφωνώντας 100% με την IAAF σε όλες τις βασικές αρχές διακυβέρνησης αποφάσισε ομόφωνα να πορευτεί μαζί της.

Αυτά που ψηφίστηκαν στο Βίλνιους είναι:
– γενική ευθυγράμμιση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας με την παγκόσμια σε όλους τους τομείς. Σε θέματα ντόπινγκ, ισότητα φύλων, περιορισμός θητειών στο συμβούλιο, συμμετοχή αθλητών κτλ. Η πρόταση πέρασε με το 100% των ψήφων (50 – 0).
– αποσύρθηκε η πρόταση για ισότητα στο συμβούλιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (ίσος αριθμός ανδρών και γυναικών μελών) για να γίνει περισσότερη διαβούλευση και να επανέλθει στο μέλλον.
– αφαιρέθηκε ο τίτλος του επίτιμου μέλους του συμβουλίου, από τον Βαλεντίν Μπαλαχνίτσεφ. Το Ρώσο παράγοντα που ήταν ο πρόεδρος της Ρωσικής ομοσπονδίας στίβου και ταμίας της IAAF και λόγω της εμπλοκής σε σκάνδαλα με ντόπινγκ και μαύρο χρήμα, έχει δια βίου αποκλεισμό από το το στίβο.
– η σύνοδος του 2019 θα διεξαχθεί στην Πράγα, με την τσέχικη πρωτεύουσα να συγκεντρώνει 29 ψήφους, έναντι 20 της Τιφλίδας και μόλις μιας του Φουντσάλ (Πορτογαλία)

Print Friendly, PDF & Email
X