Αρχική Ανακοινώσεις «Μπρούνο Τζάουλι»

«Μπρούνο Τζάουλι»

από KOEAS

Ο νυν Πρόεδρος της ΚΟΕ, Ντίνος Μιχαηλίδης και ο άλλοτε ρέκορντμαν μας στα σπριντ, Χάρης Αϊβαλιώτης, ήταν οι πρώτοι Κύπριοι αθλητές που αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν σε ατομικά αγωνίσματα στο «Μπρούνο Τζάουλι», πίσω στο μακρινό 1967.

Η Κύπρος ήταν ενωμένη με την Ελλάδα στον στίβο τότε (και έως το 1983), έτσι οι Κύπριοι αθλητές αγωνίζονταν στις διεθνείς διοργανώσεις ως μέλη της ελληνικής εθνικής ομάδας. Στους αγώνες του 1967 (όμιλος της Γ’ Κατηγορίας), στην Αθήνα, ο δυναμικός  Αϊβαλιώτης (αθλητής του ΓΣΟ, Μεσογειονίκης και Βαλκανιονίκης) κέρδισε τη δεύτερη θέση στα 100 και στα 200 μέτρα, όπως και ο Μιχαηλίδης (αθλητής του Πανελληνίου ΓΣ, Βαλκανιονίκης) στα 800 μέτρα.

Ο Αϊβαλιώτης, μάλιστα, έχασε στο φώτο φίνις στα 100 μέτρα (10.5) από τον μετέπειτα πρωταθλητή Ευρώπης, Φιλίπ Κλερκ (Ελβετία), που νίκησε και στα 200 μέτρα (21.1, δεύτερος με 21.3 ο πρωταθλητής μας).

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης πέτυχε επιδοση 1.50.8  και έχασε ύστερα από σκληρή μονομαχία στην τελική ευθεία με έναν από τους τότε καλύτερους Ευρωπαίους δρομείς 800 μέτρων, τον Χανς Μουμεντάλερ (Ελβετία).

Καλοπαίδη και Λάμπρου

Δέκα χρόνια από την καθιέρωση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Στίβου (1965-1975) εμφανίστηκε στη διοργάνωση η Εθνική Γυναικών Ελλάδας, στην οποίαν αγωνίζονταν και οι κυπριοπούλες, βεβαίως. Η παρθενική συμμετοχή της ελληνικής ομάδας ήταν σε γιουγκοσλαβικό έδαφος, στην πόλη Όσιεκ (της Κροατίας, πλέον). Δύο λαμπρές πρωταθλήτριες του ΓΣΟ, η Στέλλα Καλοπαίδη και η Μαρούλα Λάμπρου, κέρδισαν το «τριτείο» στο αγώνισμά τους. Μάλιστα, η Καλοπαίδη στα 100μ. μετ’ εμποδίων ισοφάρισε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (14.2). Η Λάμπρου (Βαλκανιονικις) έκανε 6,07μ. στο μήκος (με αντίθετο άνεμο), ενώ δύο αθλήτριες που την προσπέρασαν έκαναν άλματα με ευνοϊκό άνεμο (6,08μ. και 6,20μ.).

Print Friendly, PDF & Email
X